ДЕТОКС ЙОГА

Детоксът се случва всяка нощ чрез черния дроб. Ако се храним и пием късно вечерта обаче ние възпрепятстваме естествената очистителна система на организма. Затова в идните дни е добре да изпиваме на ставане по чаша топла вода с половин лимон, който алкализира.

Детоксът се случва на три нива:

Физическо, емоционално и ментално. 

В тези часове ще разгледаме и трите, като за физическото ще изпълняваме специално подбрани и подредени асани и съчетания, които компресират и разтягат органите, за емоционалния детокс ще използваме дихателни техники, а за менталния детокс – положителни утвърждения, които да заменят отровните мисловни шаблони.

Физически детокс: Има три системи в тялото ни, които отговарят за елиминирането на ненужните вещества от тялото – кръвоносна, храносмилателна и лимфна.

Кръвоносната система изпомпва кръвта в тялото и снабдява клетките с кислород, като отвежда отпадъчните вещества от тях.

Храносмилателната система преработва храната, която приемаме и отделя ненужните вещества от нея.

Лимфната система събира междуклетъчните флуиди и ги изпраща към лимфните възли за да се отдели всичко вредно, преди лимфния поток да се влее в кръвообращението.

Лимфната система не разполага със собствена помпа. Флуидните движения на крайниците в тази практика ще раздвижат лимфата, така че да активираме вътрешната ни детокс система.

Това, което приемаме като храна, се превръща в основна градивна единица на нашето тяло. За да улесним извличането на полезните съставки от храната и да елиминираме отпадъчните ще се потопим в един детоксикиращ флоу час с много усуквания, компресии и разтягания, които да подпомогнат работата на трите елиминиращи системи и да постигнем цялостно усещане за жизнен тонус и здраве.

Дихателните техники ще ни центрират, за да можем да наблюдаваме емоциите си във вътрешна тишина.

Утвърждаващите медитации ще подпомогнат умът да си изгради нови навици и положителни настройки.