МИОФАСЦИАЛНА ИН ЙОГА

Миофасциалната ин йога комбинира позициите от ин йога и работата по китайските енергийни канали и точки.

Тя е революционен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване, и се представя през призмата на ТКМ (Традиционна Китайска Медицина). Може да се нарече и китайски самомасаж, тъй като чрез поставяне на тенис топки на специфични точки по меридианите на тялото и упражняване на натиск върху тях със собствената си тежест, практикуващия освобождава блокираната енергия. По този начин се работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията.

Всички органи в тялото ни са заобиколени от фасция, която ги предпазва от атаки. Фасциите са отговорни и за отстраняване на излишната топлина от вътрешните органи към повърхността на кожата. При продължително физическо и емоционално напрежение свободния поток на енергия блокира, фасцията вече не работи за премахване на топлината и прегряването, тя се сраства, уплътнява и втвърдява.

Сесиите по Миофасциална ин йога са представени през погледа на ТКМ – всяка практика е посветена на чифт органи, които работят заедно във физическата и енергийна структура на тялото. ТКМ е холистична медицина, която разглежда тялото ни като една цялостна структура, без да дели физичното от психичното и емоционалното.

Според ТКМ всички органи допринасят за динамичния баланс на цялото. Те се делят на Дзан (плътни, Ин) и Фу (кухи, Ян) и се разглеждат по двойки.

Понятието орган в ТКМ включва освен конкретния анатомичен орган и неговата функция в разпределянето на Чи в тялото.

Чи е нематериалната енергия, която поддържа живота, чието количество и благосъстояние зависи от жизнеността на органите и системите в тялото.

В тези сесии ще обновите енергията в тялото си и може да настъпят оздравителни процеси. А ако искате да навлезете в дълбочина и да получите теорията за вътрешната среда според ТКМ, да се запознаете с органите в човешкото тяло, емоциите, асоциирани с всеки чифт органи и как да преобразувате негативните емоции, които ни разболяват, в добродетелни и оздравителни, може да вземете професионално заснетата онлайн програма.

Китайците вярват, че това което ни разболява не са външните патогени, а вътрешната среда, в която те или ще се загнездят или не, ако тя е чиста и здрава. Затова се работи на всички нива – телесно чрез позите, енергийно чрез въздействие върху системата от меридиани, свързани с всеки орган, по които циркулира енергията им, ментално – чрез точната настройка на ума и духовно – чрез връзка с Духа и Душата за оздравяване на всичките ни тела.

Ще усетите прилив на енергия, ще се погрижите за органите си по един нежен и неинвазивен начин, така че те да работят оптимално и да сме в състоянието ЗДРАВЕ.

В тези сесии използваме помощни средства като тенис топки, възглавници, блокчета и ръце, за да освободим напрежението от тъканите ни. Това работи по същия начин като акупунктура, акупресура и нежен масаж.