20 минутни видеа с практики, които таргетират различни части на тялото, за постигане на цялостен тонус, изчистване на излишните мазнини и стягане на мускулатурата

Програмата се състои от една нова практика всеки ден, както и прости насоки за храната през деня.

Винаги започвайте деня си с предложения сутрешен еликсир, който ще е в три варианта. Може да ги редувате или да си правите само единия по време на цялото предизвикателство.

Правете тренировката сутринта след напитката и преди закуската, за да подкрепите метаболизма си и да се изпълните със слънчева енергия.

Практиките са комбинация от повтарящи се движения, някои изпълнени във високо интензивни интервални блокове, които ще вдигнат сърдечния ритъм и ще активират мускулните ви влакна, като по този начин стягат, извайват и тонизират мускулите. Така изпълнени практиките няма нужда да са дълги часове, за да имат ефект. Само 20 минути на ден са достатъчни, за да получим своето кардио, да работим върху метаболизма, изгарянето на мазнините и извайването на мускулите.

Тази програма, която споделям е базирана на моя личен опит в комбинирането на йога движения и упражнения, групирани в серии от по 3 или като 4 минутни блокове на ХИЙТ (високо интензивни интервални тренировки)

Личните резултати, които съм постигнала с този тип трениране са много по-добри от практикуването само на йога. Вдигането на сърдечният ритъм за кратък период от време подобрява кръвообращението, храни мускулите с кръв, богата на кислород .

Лимонената вода е чудесен алкализатор на организма, въпреки, че лимона е кисел.

Това е като да пуснем водата в тоалетната след като сме се изходили. 

Всяка нощ тялото ни се детоксикира и сутринта токсините са готови за освобождаване от тялото. Токсините се отлагат върху езика и е добре да започнем деня с четкане на езика с лъжица или стъргалка и след това изпиване на детокс еликсира на гладно. 

Не е хубаво да има хранителни вещества в еликсира, за да не стане абсорбация преди детоксикацията.

Ползи:

  • Подпомага  хидратацията
  • Добър източник на витамин С 
  • Подпомага храносмилането
  • Подобрява качеството на кожата 
  • Освежава дъха
  • Предотвратява камъни в бъбреците 

Идеята за комбиниране на сода за хляб и лимонов сок се основава на основни принципи на киселинност и рН скала.

Няколко научни проучвания са разгледали отделно ползите за здравето от сода за хляб и лимонов сок, но няма много изследвания в подкрепа на комбинираните ефекти на тези две съставки. Въпреки това, аз приемам тази напитка от известно време и мога да твърдя, че определено усещам очистителен ефект и положително влияние върху храносмилателната си система. 

Учените използват рН скалата за измерване на киселинността на разтвор. Разтворът може да има рН ниво между 0 и 14.

Колкото по-ниско е рН, толкова по-киселинен е разтворът, така че:

Нивата на pH под 7 показват кисел разтвор

pH нивата над 7 показват алкален или основен разтвор

неутралните разтвори, като чиста вода, имат рН 7

Содата за хляб, известна още като натриев бикарбонат, е основа. Това означава, че когато хората разтварят сода за хляб във вода, тя образува алкален разтвор. 

Лимоновият сок съдържа лимонена киселина и има рН около 3. Добавянето на сода за хляб към лимонов сок ще повиши pH, за да се получи по-неутрален разтвор.

Тази напитка неутрализира стомашните киселини и подпомага метаболизма. Но трябва да се внимава с количеството сода и да не се слага повече от указаното. 

1 чаша топла вода с половин лимон

половин кафена лъжичка куркума 

кокосово масло на въхра на лъжицата 

смлян черен пипер на върха на лъжицата 

Куркумата е жълта подправка от Индия, принадлежаща към семейството на джинджифила. Тя е изключително мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, а също има антисептично и противовъзпалително действие. Кокосовото масло (или друга растителна мазнина)  подпомага усвояването на куркумата, затова е задължително да се изпозлва в тази напитка. Черният пипер ускорява метаболизма.