ИН ЙОГА

Ин йогата е еликсир за нашето тяло, тъкани и нерви, тъй като активира парасимпатиковата нервна система, която ни помага да интегрираме преживяванията си от активните фази и ни дава възможност да релаксираме.

Едно от най-големите преимущества за тялото е, че го огъвкавяваме без усилие, докато релаксираме и се съсредоточаваме върху усещанията си в него.

Това е йога, чиито корени са в даоистките практики и тя ни помага физически да огъвкавим тъканите си и да ги хидратираме, да повишим мобилността на ставите, а на по- фино ниво – да се съсредоточим и концентрираме, и да култивираме енергията си.

В тези часове редуваме дълго задържане в пасивни пози, като използаме тежестта на тялото си и гравитацията да ни отпуска, без да активираме мускулите заедно с флуидни раздвижвания, които да спомогнат свободното циркулиране на Чи (биоенергия) в тялото ни.

В тези практики използваме помощни средства като болстери (цилиндрични възглавници, пълни със спелта) и блокчета, за да подкрепим тялото в различните позиции.